Dorkin puisto Heinolassa

Heinolan Rautatiepuistossa sijaitsee paikallisen ite-taiteilija Vesa Väänäsen taiteesta koottu Dorkin puisto.  Puisto koostuu nurmialueesta, jonka halki kulkee lehmuskäytävä. Puistoon on sinne tänne aseteltu Väänäsen kierrätysmateriaalista tehtyjä teoksia, joita täydentävät teosten nimikyltit. Usein juuri se nimi on teoksessa se eniten hymyä aiheuttava juttu. 


Väänäsen koti sijaitsi puiston lähellä, mutta ymmärtääkseni taiteilijan kotitalo tuhoutui viime talvena tulipalossa. Tämä aiheutti sen, että alueen yksityinen omistaja oli häätämässä myös tämän ite-taiteen alueelta pois.  Alkuvuonna paikallisissa lehdissä on keskusteltu siitä mahdollisuudesta, että Heinolan kaupunki ottaisi puiston ja taiteen hoitaakseen. Miten asia eteni ja kenen maalla teokset nyt ovat, ei ole tiedossani. 

Mutta eräänä heinäkuisena iltana kiertelimme kuitenkin alueella, joka sijaitsee ihan Heinolan lintupuiston vieressä. Puisto on siis aina avoinna ja alkupäässä ite-teos kutsuu vierailijoita "tuu smilettämään"


Marjo kirjoitti viime kesänä ansiokkaan postauksen samasta puistosta, josta kannattaa käydä lukemassa myös vähän taustatietoa taiteilija Väänäsestä (tästä Marjonmatkassa-blogin postaukseen). 


Tiedätkö sinä, mikä puiston tilanne on nyt, jos Väänäsen kotitalo ei enää sijaitse puiston laidalla?


Seuraa blogia myös Facebookissa.

Kommentit

  1. Kiitos kun jaoit postaukseni <3 Dorkin puisto on minusta viime kesänä todella hauska ja virkistävä paikka. En tiedä minäkään puiston kohtalosta ja todella ikävää tuo Väänäsen kotitalon tulipalo. Toivottavasti joku ratkaisu asiaan löydettäisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oltiin liikkeellä vähän myöhään illalla ja en silloin tutkinut asiaa, Ihmettelin vaan, kun en löytänyt mitään kotitaloa. Nyt kirjoittaessani sitten löysin tiedon tästä talven tapahtumasta.

      Poista
  2. Oho, tällaisesta paikasta en ollut kuullutkaan, vaikka se sijaitseekin varsin lähellä. Olen nyt vuoden sisällä käynyt Edwininpolulla Vaasassa ja useampaan vuodenaikaan sekä Hiljaista kansaa että Parikkalan patsaspuistoa ihailemassa. Kaikki kolme ovat todella olleet mieleeni, pitääpä käydä Dorkin puistossa Heinolassa. Toivottavasti tuohon pulmaan saataisi joku ratkaisu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite-taide ja vastaava on kyllä kovasti nostanut suosiotaan tai ainakin sen tunnettuvuutta on lisätty. Ei tämä Parikkalan tai Hiljaisen kansan veroinen ole, mutta omaa tarinaansa tekijästä tämäkin kertoo.

      Poista
  3. Voi hurja, millaisia elämyksiä löytyy! Olipa hauska nähdä tällainenkin itselle aivan tuntematon paikka. Aila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, tuntuu, että ite-taiteen tunnettuvuus vaan lisääntyy. Mukavia pysähdyspaikkoja.

      Poista
  4. Meillä on Heinolassa kesämökki ja siellä on tullut muutenkin pyörittyä paljon, mutta silti Dorkin puisto ei ollut edes nimenä tuttu. Täytyypä käydä tutustumassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika yllättävää, sillä minulle taas Heinolasta ei kovin paljon muuta ole tiedossa :-)

      Poista

Lähetä kommentti