Taide ja moderni muotoVielä viikon ajan on Ateneumissa esillä kansallisarkkitehtimme Alvar Aallon näyttely. Me kävimme siellä jo kuukausi sitten, mutten ole asiasta vielä täällä raportoinut. Koko kesän ajan näyttelykäynti oli mielessä, sillä tuntui, että näyttely on tällaisille ”funkisfaneille” aika must.

Näyttelyn kierrettyäni en ole ihan varma, mitä siltä olisin odottanut. Ehkä se oli kesänäyttelynä tarkoitettu myös Suomessa vieraileville turisteille, ehkä se oli tarkoitettu muille kuin meille, jotka olemme vuosien aikana käyneet niin Paimiot, Jyväskylät, Seinäjoet, Sunilat, Kauttuat, Muuratsalot, Säynätsalot, Muuramet kuin Noormarkutkin. Eikä näyttelyssä mitään vikaa suinkaan ollut. Ei ehkä vain mitään uutta minulle.
Ateneumin näyttely Alvar Aalto – Taide ja moderni muoto tuo esille paitsi arkkitehdin tuotantoa ja teknistä kokeilunhalua, myös aikakauden modernia taidetta muutenkin. Näyttelyssä esitellään suunnitelmia, niiden pienoismalleja, valokuvia rakennuksista tai asuinalueista. Mutta esille on tuotu myös valmiita huonekaluja, valaisimia, ovenkahvoja tai niitä eskimon housuja muistuttavia maljakoita.

Alvar ja Aino Aalto lähipiireineen olivat merkittäviä taidevaikuttajia sotien välisen ajan Suomessa. Heidän ystäväpiiriinsä kuului monia modernin taiteen tekijöitä. Näyttelyn ehkä parasta antia olivatkin nämä aikalaisten taideteokset. Näihin kuuluivat mm. ranskalainen Fernand Léger, saksalainen Hans Arpin ja unkarilainen László Moholy-Nagyn.

Alvar Aalto – Taide ja moderni muoto -näyttely jatkuu Ateneumin taidemuseossa siis vielä syyskuun 24. päivään saakka.

 Kun seuraat blogia myös Facebookissa, tiedät, missä mennään.

Kommentit