Maailman korkein hiekkalinna saksalaisessa teollisuuspuistossa


 
Eilen uutisoitiin, että Saksassa oli valmistunut maailman korkein hiekkalinna. Tai ainakin sellainen, jonka Guinness hyväksyi ennätykseksi. Me kävimme viikko sitten katsomassa vielä silloin hieman kesken ollutta hiekkaveistosta.
 
Duisburgissa, Landschaftsparkin teollisuuspuistossa oli elokuun alkupuolelta lähtien rakennettu hiekkalinnaa, josta haluttiin tulevan korkeampi kuin helmikuussa Intiassa rakennettu linna. Se oli korkeudeltaan 14,84 metriä korkea. 
Hiekkalinnan rakennuttamisesta vastasi saksalainen matkatoimisto, joka oli kutsunut 19 hengen kansainvälisen rakentajaryhmän toteuttamaan tämän haaveen. Linnaa varten kasattiin 3500 tonnia hienoa hiekkaa. Valmiissa linnassa on kaikkiaan 55 kerrosta, joissa on kuvattuna niin tuntemattomia kuin tunnettujakin rakennuksia ja teemoja. Itse tunnistin ainakin Pisan kaltevan tornin tai Colosseumin.
 
Lopulliseksi ennätyskorkeudeksi linnalle tuli 16,68 metriä.  Linnan rakentamista pääsi koko ajan seuraamaan puistossa ja sen yhteyteen oli järjestetty monenlaista "rantaohjelmaa". Linna pitäisi olla pystyssä koko syyskuun ajan.
Puisto, jossa hiekkalinna sijaitsi oli aika mielenkiintoinen. Landschaftspark on valtavan laaja puistoalue Ruhrissa, Duisburgin kaupungin pohjoispuolella. Puistoksi alue muuttui  1990-luvun alussa ”kunnioittaen” alueen historiaa. Puisto sijaitsee siis 1980-luvulla lopettaneen teollisuuslaitoksen alueella.
 
Alue oli suorastaan ruma hiili- ja terästeollisuuden keskittymä. Puiston suunnittelussa todella hyödynnettiin olemassa olevia teollisuusrakennuksia, rautateitä, kaasukelloja, savupiippuja jne.  Alueelle istutettiin puita, rakennuksille kehitettiin uutta käyttöä ja puistosta tehtiin toiminnallinen, alueen asukkaiden vapaa-ajanviettopaikka. Alueella voi harrastaa kiipeilyä, uimista, sukellusta ja ennen kaikkea osallistua erilaisiin tapahtumiin, konsertteihin, näyttelyihin. Koska alan teollisuus on niin ominaista juuri tälle seudulle, ei sitä ole haluttu piilottaa. 
Kävimme puistossa sunnuntaiaamuna ja paikka alkoi nopeasti täyttyä perheistä eväskoreineen, koiran ulkoiluttajista, pyöräilijöistä jne. Alueelle tultiin viettämään vapaapäivää. Esitteiden ja kuvien mukaan alueelle kannattaa suunnata myös iltaisin, sillä korkeat säiliöt, savupiiput, nosturit ja suuret säiliöt ja rakennukset valaistaan pimeään aikaan moninaisin värivaloin.
Vaikkei tuo Ruhrin alue niin idyllistä olekaan, niin on jotenkin hienoa, että niistä sen alueen ominaispiirteistäkin on voitu tehdä vierailu- ja matkailukohteita. 
 

Seuraa blogia myös Facebookissa, niin tiedät lisää, missä ollaan menossa.


Kommentit