Rein, olutta ja klassikkoautoja Düsseldorfissa

Matkailullisesti Ruhrin teollisuusalue ei välttämättä ole ihan ominta, siis itselle kiinnostavinta seutua. Tämän matkan kohteena nyt kuitenkin oli Köln ja sen pelimessut, joten seudulta oli keksittävä myös jotain muuta katseltavaa. Lentomme oli Düsseldorfin lentokentälle, joten ensimmäisen ja viimeisen matkapäivän aikana kävimme kaupungissa.
 
Yhden illan ja toisaalta yhden aamun vietimme Düsseldorfin vilkkaassa kaupungissa. Pikaisella keskustavierailulla kaupungista jäi mieleen kaupungin keskustan halkova Rein, ravintoloiden ja kauppojen vanha kaupunki sekä uudempi toimistokeskusta tv-torneineen. Tuo torni, Rheinturm on suosittu näköalatorni, johon turisti-infon työntekijä kehotti meitäkin tutustumaan. Pysyimme kuitenkin nyt maan pinnalla.
  
Kävelimme Altstadtin eli vanhan kaupungin kaduilla. Kuten niin monessa muussakin saksalaisessa kaupungissa, on tämäkin sodan jälkeen jouduttu rakentamaan uudestaan.
 
Monissa oppaissa oli kirjoitettu "kaupungissa sijaitsee maailman pisin baari". Ja toden totta. Kesäisenä keskiviikkoiltana vanhan kaupungin kadut olivat aivan täynnä ihmisiä nauttimassa vieri vieressä sijaitsevien olutbaarien valikoimasta. Vähän vahingossa eksyimme Bolkerstrasse-nimiselle kadulle ja se oli kyllä täysin käsittämätön. Illalla jo kahdeksan aikoihin se oli aivan täynnä ihmisiä ja puheensorina oli kyllä sanoinkuvaamaton. Kaupungissa kuuluu juoda sen omaa Alt-tyyppistä olutta.

Hieman vanhan kaupungin laidalta löytyi kalliin näköinen kauppakatu Köningsallee merkkiliikkeineen ja huimine ostoskeskuksineen.

Lomamme loppupuolella kävimme kaupungissa vielä tutustumassa klassikkoautojen näyttelyhalli Remise Classiciin. Paikka ei ole museo vaan eräänlainen klassikkoautojen keskus.

Esillä on yksityisten tai eri liikkeiden omistamia vanhoja autoja. Suureen vanhaan veturitalliin on kerätty kymmeniä eri merkkisiä autoja. Samassa paikassa on myös erilaisia yrityksiä, jotka liittyvät joko autojen korjaamiseen, entisöintiin, vuokraamiseen, huoltoon jne.
Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia. Näyttely on avoinna aamuvarhaisesta iltaan ja sinne on vapaa sisäänpääsy.

 Seuraa blogia myös Facebookissa, niin tiedät, mitä ehkä on tulossa.

Kommentit