Merellistä historiaa Tallinnan Paksussa MargareetassaYksi Tallinnnan vanhaakaupunkia ympäröivän muurin torneista on nimeltään Paksu Margareeta. Tornin yhteydessä on kaupunginmuurin rakentamisen aikaan valmistunut suuri kiviportti, johon sitten 1500-luvulla rakennettiin suuri tykkitorni. Tornin halkaisija on 25 metriä ja korkeutta sillä on noin 20 metriä. Parhaimmillaan seinän paksuuskin on viisi metriä. Tornissa oli aikanaan 155 ampuma-aukkoa. Myöhemmin torni toimi myös ammusvarastona ja vankilana. 
Vanhassa tykkitornissa sijaitsee nyt yksi Viron merimuseon osasto, se vanhempi. Uusi hieno merimuseohan sijaitsee vanhan kaupungin ulkopuolella Lentosatamassa.
Tornin museossa kerrotaan paitsi tornin vaiheista myös Viron ja Tallinnan merihistoriasta - hyvin perinteisesti. Näyttely on jo hieman aikaa nähnyt, mutta monessa vitriinissä olikin nyt kyselylehtiöitä, jotta asiakkaat olisivat saaneet vaikuttaa siihen, miten museota pitäisi kehittää. Näyttelyä ollaan siis uudistamassa.
Museon ala-aulassa on pieni museokauppa vessoineen ja näyttelyä on neljässä kerroksessa. 
Ulkokautta pääsee vielä portaita pitkin tornin kattotasanteelle, jossa kehuttiin olevan Tallinnan hienoin kahvila. No, näköala oli kiva satamaan ja merelle, mutta kahville menin kyllä mieluummin muualle.

Kommentit