Vielä yksi juttu Ruotsin kesäajelulta - Uppsala

Kesäajelun viimeinen päivä (juuri se, jolloin pitää katsoa koko ajan kelloa, että varmasti ehtii ajoissa laivasatamaan) oli tarkoitus viettää kesäisessä Tukholmassa. Facebookissa vinkattiin kuitenkin, että Uppsalassa kannattaisi poiketa (kiitos Mia) ja kun jo kesäkuussa tuli vietettyä se kesäinen päivä Tukholmassa, päätettiin sitten poiketa Ruotsin neljänneksi suurimpaan kaupunkiin.

Uppsala oli entuudestaan tuntematon kaupunki. Tiedossa toki yliopistot, tuomiokirkko ja Pekka Töpöhäntä. Aloitimme tuomiokirkosta.
Se on kyllä hieno, peittoaa kauneudessa monet notre damet. Kirkkohan on yhtä pitkä kuin korkeakin, 118,7 metriä. Katot korkealla, maalaukset hienot jne. Kirkossa mm. Kustaa Vaasan, Pyhän Erikin, Swedenborgin ja Pyhän Birgitan vanhempien haudat.
 
 
 
Toinen pääkohteemme oli Ruotsin kuuluisimman tiedemiehen Carl von Linnén museo ja puutarha. Linné asui ja työskenteli Uppsalassa 1700-luvulla. Koti oli museona ja sen ympärillä kaunis puutarha.
 
 
Kirkko tämän vuoden 23.
Linné-museo 56/100 tälle vuodelle.
 

Kommentit

 1. Uppsala on minunkin lämpimissä muistoissa kevään 2011 opintomatkan myötä ja juurikin tuo häkellyttävä tuomiokirkko. On ehdottomasti yksi upeimmista kirkoista joissa olen käynyt. Kävin myös pohjoistornissa sijaitsevassa museossa jossa oli mm. upeita tekstiilejä ja koruja.
  Gamla Uppsalassa kävimme katsomassa kuningaskumpuja ja Linnén kesäkotia, Linnés Hammarbytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä jäi nyt Gamla Uppsala käymättä, ehkä sitten ensi kerralla.

   Poista

Lähetä kommentti