Paperinjalostusta, nostalgiakääreitä - Kauttuan tehtaitten museossa

Edellisessä kirjoituksessa kerroin Kauttuan ruukkialueesta, johon myöhemmin tuli myös paperitehdas. Vuonna 1937 perustettiin yritys jalostamaan paperitehtaan tuotteita pakkauksiksi. Euran paperi on tullut tutuksi monesta pakkauksesta tai kääreestä. Euran paperi työllisti sodan jälkeen noin 600 työntekijää. Paperinjalostustehtaan yksi tärkeimmistä tuotteista oli Neuvostoliittoon toimitettu vahattu karamellipaperi, jonka raakapaperi tehtiin Kauttuan paperitehtaalla. Sitä valmistettiin vuosina 1944-1993. 
Kauttuan tehdasalueella sijaitsee Euran kunnan ylläpitämä Kauttuan tehtaitten museo, joka on avoinna kesäaikana. Museossa kerrotaan lyhyesti Kauttuan ruukin historia, mutta pääpaino on kuitenkin paperitehtaan ajalla. Omana osastona esitellään kotitaloudesta tuttuja paperipakkauksia eri vuosikymmeniltä. Tämä onkin varmaan tämän museon oleellisin anti, joka aiheuttaa monen eri ikäisille kävijöille mukavia nostalgiahyminöitä.
 
 
 
Tämän vuoden 57. museokäynti - 57/100.

Kommentit

  1. Voi ihanaa mitä pakkauksia! Kiitos kuvista kun en varmasti tuonne näyttelyyn pääse, ei varmaan ole enää aukikaan. Hiukan kyllä harmi kun olet koostanut noista pikkukuvista kollaasin, nyt noita tuotteita ei oikein näy ihan kunnolla. Oli varmaan hauska museokäynti!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti