Saksan lähihistoriaa museossa Bonnissa


Kävimme alkusyksynä pienellä matkalla läntisessä Saksassa. Matka ajoittui jälleen maailman suurimpien pelimessujen mukaisesti, Kölnin messukeskuksessa vuosittain järjestettävät Gamescom-messut olivat kahdelta aikaisemmalta matkalta jo tutuksi tulleet. Tällä kertaa messuilu ei kuulunut omaan ja kuskin ohjelmaan, vaan me kehitimme sopivia päiväretkikohteita majapaikastamme Brühlistä. 
Kölnistä vain lyhyen matkan päässä sijaitsee Bonn, joka oli Länsi-Saksan pääkaupunki maan yhdistymiseen vuonna 1989 saakka. Emme tutustuneet kaupunkiin muuten, mutta vierailimme sotien jälkeisen historian museossa. Museo olikin todella mielenkiintoinen ja hieno! 
Jos on Berliinissä tutustunut itäsaksalaisten historiaan, luo tämä museo hyvän näkökannan sitten  Länsi-Saksan historiaan. Museon virallinen nimi on ”Haus der Geschichte derBundesrepublik Deutschland”, se sjiaitsee muutaman muun museon kanssa hieman kaupungin keskustasta etelään ns. Museomailin alueella.

 
Museossa edetään kronologisesti toisen maailmansodan ajasta aina Välimeren siirtolaisveneeseen tyhjine pelastusliiveineen. Nähtävää olisi moneksi tunniksi. Berliinin muuria, lentokonetta, autoja, videoita, liittopäivien istuntosali, avaruusasu, panssarivaunu, elokuvateatteri, jäätelöbaari jne. Tuntuu, että kaikki arkielämän osa-alueet käydään läpi ja vieläpä oikein mielenkiintoisesti.
 
Maaliskuuhun 2020 saakka museossa on esillä näyttely Very British. Näyttely kertoo saksalaisten ja brittien välisistä suhteista. Näyttelyssä kerrotaan mm., että tuskin minkään muun maan kansalaiset seuraavat niin aktiivisesti vaikka Britannian kuningashuoneen elämää kuin saksalaiset. 
Jalkapalloa, musiikkia, kuninkaallisia, brittihuumoria - tai saksalaishuumoria briteistä. Mainio näyttely, joka varmasti avautuisi niin paikallisille kuin brittivieraillekin vähän eri tavalla kuin meille.
 
Museoon on vapaa sisäänpääsy. Tämä museo jäi vielä vähän vaivaamaan, sen verran siellä olisi ollut tutkittavaa. Jos joskus tulee vielä näillä suunnilla liikuttua, luulen, että  Museomaili kaikkine museoineen voisi olla ohjelmassa. 

Muistathan seurata blogia myös Facebookissa.

Kommentit