Kotikaupunkini, kotini - valotaidetta

Kuten varmaan on jo tullut ilmi, olen valotaidefani (Tampereen valoviikoista kirjoitin näin). Ja nyt omassa kotikaupungissani on paljastettu ensimmäinen valotaideteos, Kotikaupunkini, kotini. Uudenkaupungin 400-vuotisjuhla alkaa olla lopuillaan ja sen kunniaksi paljastettiin tänään valotaideteos, joka on esillä viikon ajan.
Teoksen on tehnyt salolainen valotaiteilija Timo A. Aalto. Valotaideteos heijastetaan aivan kaupungin keskustassa sijaitsevan korkean kerrostalon päätyseinään.Teosta pitää kyllä käydä katsomassa useamman kerran. 
Tämän paljastustilaisuuden perusteella voisin kuvailla teosta, että siinä on yhdistelty Uudellekaupungille ominaisia elementtejä. Ainakin puutalokaupunkia ja autoteollisuutta. Suomen satavuotisjuhlaakaan ei selvästi ole unohdettu.
Paljastustilaisuudessa esiintyivät kustavilainen sirkustaiteilijaduo Art Teatro sekä paikalliset muusikot Susanna Pihlaja ja Kalle Klotz.
 
Kirjoitin valotaiteesta myös menneen viikon paikallislehden kolumnissa, tästä pääset lukemaan sen kirjoituksen.


Uudenkaupungin valotaideteos on nähtävillä 10.12.2017 saakka klo 16-22 välisenä aikana. Samalla, kun tulet katsomaan teosta, voit ihailla kaupunkimme uusia jouluvaloja.


Kommentit