Itsenäisyyspäivän valoja ja juhlaa Helsingissä

Suomen satavuotisjuhlan johdosta eri puolilla maapalloa on valaistu tunnettuja maamerkkejä sinivalkoisin värein. Myös Helsinki oli juhlan kunniaksi valaistu upeasti. Useat rakennukset loistivat ainakin tiistaista tähän itsenäisyyspäivään pääasiassa hehkuvan sinisinä.

Tässä vähän tunnelmakuvia meidän minilomaltamme pääkaupungissa - näin Suomi100-hengessä.
Presidentinlinna itsenäisyyspäivän aattona.
Finlandiatalo juhlavalaistuna.
Suurkirkko sekä rautatieasema sinivalkoisena.
Kauppatorin rannassa rivikaupalla valaistuja taloja! Kauppahallia, kaupungintaloa, presidentinlinnaa jne.
Kauppatorin vaikuttava sadan lipun rivistö tiistai-illan lumipyryssä.
Tiistai-illan kävelyllä poikkesimme katsomaan myös Valon tuoja -veistosta, joka on siis Kasarmintorilla sijaitseva kuvanveistäjä Pekka Kauhasen talvisodan muistoksi tekemä juhlapatsas. Sekin lumipyryssä jotenkin vaikuttava. Ainoastaan patsaan ympäristö vähän hämmästytti - keskellä parkkipaikkaa!
 
Samaan aiheeseen liittyi myös Töölönlahden puistossa tiistaina avautunut muistomerkki, Sukupolveni. Nyt. Yleisradion ohjaaja Raimo Långin käsikirjoittama teos on 40 metriä pitkä pimeä käytävä, jonka seinille heijastetaan noin 150000 rintamalla olleen mihen ja naisen nimet. Sinnekin hetken jonotimme ja kävelimme käytävän läpi. Ajatus oli ehkä vaikuttavampi, mitä se fiilis, joka siitä tuli. 
Sukupolveni. Nyt.
Itsenäisyyspäivänä kotimatkalla päätimme ajaa Hietaniemen hautausmaan kautta. Tietämättä, mihin aikaan siellä jotain tapahtuu. Ja hautausmaan portilta sisään mennessämme juhlaväki saapuikin sopivasti meitä vastaan. Ihmisiä oli todella paljon liikkeellä, kunniavartiot poistuivat juuri, kynttilät ja seppeleet täyttivät niin presidenttien muistomerkit kuin sankarihaudatkin.

 Seuraamalla blogia Facebookissa, tiedät, mitä ehkä on odotettavissa.           

Kommentit