Taide- ja blogitreffeillä TurussaTurkulainen Aboa Vetus & Ars Nova –museo oli lauantaina kutsunut alueen bloggaajia tutustumaan toimintaansa. Minutkin oli laskettu ihan ”oikeiden” bloggaajien joukkoon. Museotäti sinne lifestyle-asiantuntijoiden joukkoon! Mutta kannatti lähteä, oli oikein virkistävä aamupäivä. 
Kuva: Jari Nieminen, Aboa Vetus & Ars Nova
Päivä alkoi herkullisella M Kitchen & Cafén brunssilla. Olen ennenkin käynyt museon ihanassa kahvilassa viiknloppubrunssilla. Sen ainoa heikko puoli on se, että siellä tulee aina syötyä liikaa. Muutenkin kahvila on todella viehättävä. Ei vähiten siksi, että sen tiloissa on se yhden suosikkitaiteiloistani Niki de Saint-Phallen värikäs veistos.
Brunssin jälkeen saimme osallistua museon taideohjaaja Elli Liipon vetämille minuuttitaidetreffeille taidenäyttelytiloissa. Ihan hauska keskusteleva taideopastustapa, jolla ryhmä saatiin aika mukavasti keskustelemaan näyttelyn teoksista. Taidetreffeillä täytimme ensin leikkimielisen treffilomakkeen, jossa oli viisi erilaista treffikumppania. Valitsimme niistä itsellemme parhaiten tai huonoimmin sopivat kaverit. 
 
Tutkimme kaikkiaan viittä näyttelyn teosta, kutakin viiden minuutin ajan. Keskustelimme teoksista, kuin ne olisivat näitä treffikumppaneitamme. Kuka koki minkäkin teoksen eniten oman treffitoiveen mukaiseksi. 
Kuva: Jari Nieminen, Aboa Vetus & Ars Nova
Viiden minuutin treffit menossa suosikkitreffimaalauksen kanssa. Antoni Tàpies (1923–2012): Seinäkirjoituksia, 1985, sekatekniikka kankaalle.
Bloggaajien ryhmä saattoi olla normaalia puheliaampi, mutta oikein mainio tapa saada ryhmä keskustelemaan taideteoksista ja niiden herättämistä tunteista ja mielikuvista. Tällaista minuuttitaidetreffi-opastusta voi erikseen varata museosta omalle ryhmälleen.

Kommentit

 1. Hei Mari! Olipa kiva lukea postaustasi Aboa Vetus & Ars Novasta. Oli kiva tapahtuma! Itse en ole vielä saanut juttuani valmiiksi. Tänäänkin menee vähän liian myöhäiseksi.
  Tuossa huomasin, että olit kirjoittanut myös WAMista ja hienosta Wäinö Aaltosen näyttelystä.
  Ja lukijaksesi jään, samoja kiinnostuksen aiheita on meillä.
  Oli kiva nähdä treffeillä!
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula kommentistasi, minä myös jäin lukijaksesi. Kiitos samoin viikkoja sinne!

   Poista
 2. Onpa kiva kun lähdit mukaan tapahtumaan! Tätä oli kiva lukea. Hyvä idea tällainen taidetreffailu teosten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireestä huolimatta, juuri sopiva paussi taiteen parissa!

   Poista
 3. Oli tosi hieno tapahtuma ja tällaisia kaivataan ainakin tällaisten lady-bloggaajien keskuudessa enemmänkin;)
  Oma postaus vasta tekeillä ja onneksi saimme noita Jarin kuvia - omat kun tuppaavat olemaan vähän sitä sun tätä.
  Ja kuule - museotäti menee oikein mainiosti meidän muiden bloggaajien joukossa; paikalla olleet taisimme kaikki olla harrastelijabloggaajia!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti