Tarton valoja ihastelemassa

Kävimme viikonloppuna parin päivän vierailulla Virossa. Vierailimme Viron uudessa kansallismuseossa Tartossa, josta ehkä myöhemmin vähän lisää. Yövyimme Tartossa, jossa meidän onneksemme vietettiin juuri viikonloppuna Tartu Valgus -tapahtumaa.
Onneksemme siinä mielessä, että tällainen talvikaupunkimatkailu on melko haastavaa. Iltaisin kun ne nähtävyydet ovat vähän vähissä, kaduilla on kalseaa ja pimeää ja kun nukkumaankaan ei malta mennä.
Nyt meillä siis riitti ajankulua Tarton keskustan alueelle sijoitettujen valoteosten bongaamisessa. Osallistuimme itse asiassa jopa vironkieliselle opastetulle kävelykierrokselle, mutta ryhmän koko oli sen verran suuri, että jättäydyimme aika pian ryhmästä pois ja tutkimme teoksia itseksemme.
Tässä vähän tunnelmia. Teosluettelonkin nappasin jostain mukaani, mutta en nyt kuitenkaan halua selitellä taiteilijoiden tarkoituksia töilleen.
 
 
 
 
Kaksi teosta mielestäni erottuivat joukosta. Toinen oli suomalaisen Timo A. Aallon teos "Arbores Lux". Tästäkään en halua sen enempää selitellä, mitä taiteilija on suunnitellut. Minä näit teoksessa sieniksi laitettuja diskopallon puolikkaita, joista aika ajoin tuhahti savua. Värikkäät täplävalot heijastuivat puiston lehtipuihin. Tätä valojen ja heijastusten leikkiä oli hauska seurata. Myös lapset pitivät selvästi tästä teoksesta.
 
 
Vaikuttavin kohteista oli ehdottomasti Tuomiokirkon raunion ympäristöön tehty valoteos. Tämä oli Johan Moritzin ja Tina Wikströmin vetämien työpajojen tuotos. Kirkon tornejahan ei enää ole, mutta nyt ne oli luotu valopatsaina. Erilaisia valoja, heijastettuja kuvia, savua, saippuakuplia, musiikkia. Tämä oli hauska!
 
 
 
 
Tarton kaduilla saattoi myös törmätä, lähes pakkaskelistä huolimatta, vaikka tällaisiin tulitanssijoihin.

 
  
Seuraa blogia myös Facebookissa, niin tiedät, missä mennään.


Kommentit

  1. Tässä tapahtumassa on näköjään paljon samaa kuin Jyväskylän Valon kaupunki tapahtumassa. Paljon on kauniita ja hienoja valaisukohteita Tartossakin. Nuo sienet olisin halunnut kokea!:D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti