Wenngarnin linna-alue SigtunassaVaikka  Sigtunan kaupungin keskusta on pieni, on itse kunta aika laaja. Sen alueeseen kuuluu mm. Arlandan lentokenttä. Sigtunan kunnan alueelta löytyy todellakin myös näitä linnoja. Tämä Wenngarnin linnan ympäristö olikin vähän erilainen alue.  Alueelta löytyy paitsi linnarakennus 1600-luvulta puutarhoineen, myös komea hotellirakennus, erilaisia makasiineja ja ulkorakennuksia, navettaan tehty esikoulu, golfkenttä, urheiluhalli, uusia asuintaloja jne. - ja alueella toimi myös ilmainen wifi!
Nykyinen hotellirakennus, joka rakennettiin 1900-luvun alussa alkoholistiparantolaksi.
Paikan historia juontuu jo keskiajalle, mutta nykyinen linnarakennus valmistui 1670-luvulla. Linnalla ja alueella on ollut historian aikana useita omistajia ja käyttötarkoituksia. Omistajina ovat olleet mm. Magnus Gabriel De la Gardie ja muut aateliset ja maaherrat sekä erilaiset yhdistykset ja järjestöt. 1900-luvun alussa alueella toimi alkoholistiparantola ja 1990-luvulla linnassa asuivat pakolaiset. 
 
Wenngarnin linnan alueella järjestetään monenlaisia tapahtumia autonäyttelyistä puutarhamessuihin. Sellaisessa tarkoituksessa varmasti oikein hieno alue. Linnakin olisi avautunut toukokuussa yleisölle. Hyvät ilmaiset vessat kuitenkin olivat nytkin auki.
 


Lisätietoa Wenngarnin alueesta löytyy mm. täältä.

Kommentit