Pikakäynnillä Tukholmassa

Parin päivän loma ja ajatuksena lähetä nuoren kanssa katsomaan Tukholman kevättä. No, ei se kevät juuri edellä meitä ollut ja aamuvarhaisella satoi sielläkin räntää. Mutta virkistävän erilainen päivä kuitenkin.
  
 
Turusta Tukholmaan, jossa maissa jo aamuvarhaisella. Pari tuntia ihanalla aamiaisella keskustan hotellissa ja sitten asiaan. Pari ennalta suunniteltua kauppaa, tuttu ravintola, vanhan kaupungin tunnelmia.
 

 
 
Latasimme heti aamulla Slussenilla jo aikaisemmilta matkoilta hankittuihin matkakortteihin vuorokauden matkalipun. Sen avulla ajeltiin sitten niin metrolla kuin bussillakin.
 
Aina on vain kaukaa katseltu korkeaa TV-tornia (Kaknästornet), joten nyt päätimme käydä katsomassa sitä vähän lähempää. Paikka oli kieltämättä jo vähän nostalginen, mutta maisemat komeat.
 

Lähellä tornia sijaitsee myös Museopuisto. Monta eri museota pienellä alueella. Me "kävelimme läpi" tekniikan museon, urheilumuseon ja merenkulkumuseon. Suuria väristyksiä ei missään niissä tullut. Merenkulkumuseon yhdestä näyttelystä saatan kirjoittaa joskus vielä lisääkin.
 

 
 
 
Turun laivoilla kulkiessa päivä Tukholmassa on todellakin aika pitkä päivä, puoli vuorokautta. Viimeiset hetket ennen terminaaliin siirtymistä (Viking line) kannattaa viettää suositussa Fotografiska-museossa (jossa on muuten hyvä wifi ja jonka aukioloajat ovat ruhtinaalliset).

 Tukholma kyllä on mainio kaupunki. Onneksi sinne voi aina palata uudelleen!

Kommentit

  1. Hei Mari!
    Tiedätkö että Fotografiska museon ravintolaa pyörittää Strömsö ohjelmasta tuttu kokki Paul Svensson. Paul on ihana tyyppi. Hänellä on jokin toinenkin työpaikka mutta tämän museon ravintolan hän omistaa. Täällä on kaikki ruoka 95% luomua. Kahvila aukeaa jo kello 9.00 ja sijaitsee mukavasti siinä lähellä Viking linjan satamaa.


    VastaaPoista
  2. Tukholma on kyllä mukava paikka, jossa pitää ainakin kerran vuodessa käydä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti