Hiskin pimpulat ja vehmaalaistaidettaVehmaalla on vilkas kulttuuritarjonta. Jostain syystä paikkakunnalta on kotoisin monia taiteilijoita, joita toki asuu paikassa vielä nykyäänkin. Jokunen vuosi sitten taiteilija Outi Heiskanen osti Vehmaalta vanhan eläinlääkärin talon, jossa oli viettänyt lapsuuttaan. Siihen avautui Oheistaidekoti. Taidekodissa on viime vuosien aikana ollut monipuolista näyttelytoimintaa. Sen lisäksi taidedalossa on järjestetty konsertteja, kursseja ja monia muitakin tapahtumia. Tämän kesän ajan Oheistaidekodin pihassa (osin sisälläkin) on esillä upeita, Jenni Tieahon luonnonmateriaaleista valmistamia hevosveistoksia.

Varsinaisena kesänäyttelynä Oheistaidekodissa avautui tänään Heljä Liukko-Sundströmin keramiikkatöiden näyttely. Myös Heljän juuret ovat Vehmaalla. Näyttelyn teemana onkin "Lapsuusmaisemassa". Näyttelystä saa aina enemmän irti, jos siihen saa opastuksen. Avajaisissa on usein mahdollisuus myös kuulla taiteilijan itse esittelevän töitään. Tänään Vehmaan oheistaidekodissa sai nauttia niin akateemikko Outi Heiskasen kuin professori Heljä Liukko-Sundströminkin viisaita sanoja luovuudesta ja taiteesta.

Avajaistilaisuudessa esiintyi Hiskin pimupulat -bändi, joka esitti Hiski Salomaan musiikkia. Ja tietenkin - Hiskilläkin on yhteytensä Vehmaalle. Hänet on mm. haudattu Vehmaan kirkkomaalle. Kuvat ovat tällä kertaa koottuna tuohon yläosan koosteeseen.

Kommentit