Viime vuosi koottuna

Ihan jo itsellekin tekee hyvää tehdä kooste siitä, mitä vuosi 2013 piti sisällään. Blogi oli etenkin kesällä aktiivinen, johtuen mukavista reissuista kymmenissä museoissa ja kirkoissa. Kaikkiaan viime vuonna tässä blogissa ilmestyi 139 kirjoitusta.

Tammikuussa vaikutuin mm. Mäntän Mediceistä ja Kuutti Lavosesta. Tavoista poiketen kävimme myös laivaristeilyllä uudella Viking Gracella. Hämmästys on ollut suuri, että juuri tämä postaus on ollut blogini suosituin ja eniten katsottu. Moni on siis lukenut tämän varsin kokemattoman risteilijän kokemuksista. Helmikuussa virkistettiin mieltä todellisella taidematkalla pääkaupunkiin.

Kevään tullessa alkoi tahti pikku hiljaa kiihtyä. Outi Heiskanen virkistytti omaa työelämää, Vapriikin kahdesta "suurnäyttelystä" ensimmäisenä oli vuorossa Muumiot ja musiikistakin nautittiin. Pääsiäisenä päästiin koko perheen voimin Pariisiin. Kevät oli myöhässä ja kylmää oli. Paljon kuitenkin ehdittiin kokea ja nähdä. Louvren ja Orsayn taidenautintojen lisäksi huhtikuussa saatiin väriterapiaa Reidar Särestöniemestä ja seesteisyyttä Kirsi Neuvoselta. Ja vapunaattona täytti Willie 80 vuotta.

Toukokuussa lähimatkailtiin mm. Raumalla  ja nautittiin musiikista kahdessakin konsertissa Helsingissä. Kesäkuussa käytiin reissulla Suomen ja Ruotsin pääkaupungeissa. Ryhdyttiin myös bongaamaan museoita. Kesälomalla kierrettiin sitten romutoreilla, käytiin mitä merkillisimmissä museoissa, kierreltiin kirkoissa ja hautausmailla. Ajeltiin mm. Porvoossa, Hämeenlinnassa, InkoossaTuusulassa, Karkkilassa, Mäntässä jne. Retkeiltiin päivä Piispa Henrikin ja Lallin jäljillä. Kesäloman ulkomaanreissu suuntautui naapuriin Ruotsiin, josta parhaiten jäivät mieleen Rättvik, Sundborn ja Falunin kaivos.

Elokuun alussa vietettiin koko perheen miniloma Tampereella koripallon merkeissä. Vapriikin Terrakottasotilaat vaikuttivat silloin.
 
 
 

Tahti alkoi syksyn myötä hiipua. Käytiin kuitenkin bongaamassa mm. uusi luontopolku Vehmaalla, Särestöniemi Kittilässä  ja Budapestin van Goghit.

Kaiken kaikkiaan erinomaisen vauhdikas ja mielenkiintoin vuosi takana. Toivottavasti alkanut vuosi suo meille taas uusia - sikses kivoi - paikkoja.


Kommentit

  1. Huhhuh, mää olisin ihan naatti tommosesta reissaamisesta. Mut näitä sun raporttejas on ollu kiva lukkee. Mitäs mahtaa blogiin päätyä tänä vuonna, sitä ootellessa... Hyvää ja miälenkiintosta uutta vuatta! :-)

    VastaaPoista
  2. Heh, jälkikäteen hengästyttää itseäkin. Ja kun sentään suurin osa ajasta tehdään perheen kanssa jotain ihan muuta (jota ei siis täällä raprtoida), niin kyllä ollaan ehditty. Mutta mottona on "kerran me vaan..."

    VastaaPoista
  3. Niin sanovat viisaat, eteti vierivä kivi sammaloidu. Vauhdikas vuosi sulla on ollutkin. Toivotan tästä samanlaista.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti