Joulumarkkinatunnelmia


Elossa vielä! Edellisestä kirjoituksesta näyttää olevan runsas kuukausi jo aikaa. Blogin otsikko kertoo, että ajatuksena on kirjoittaa mukavista käyntikohteista. On ollut sellaista tämä loppuvuosi, ettei uusia mukavia käyntikohteita juuri ole bongailtu. Ei siinä, että kotonakaan olisi liiemmin oltu. Tämän blogin lukijat kun eivät varmaan haluasi lukea vertailuja Luolavuoren, Pohitullin, Hakametsän, Majamäen tai Friisilän koulujen liikuntasaleista.
Viime viikonloppuna käytiin minilomalla pääkaupungissa. Se tekee aina hyvää. Ihanaa nähdä ihmisiä ja erilaisia näyttelyitä. Katsella näyteikkunoita, nähdä raitiovaunuja, laivoja jne. Ihan oikeasti, se on välillä kivaa.
Parin päivän aikana katseltiin siis jouluvaloja, jouluikkunoita ja käytiin myös muutamilla joulumarkkinoilla. Ostoksia ei juurikaan tehty. Se on taito, jota en oikein osaa. Kun en harrasta sisustusta, en tarvitse uusia koriste-esineitä (joita myyjäisissä pääasiassa myydään), en käytä korvakoruja (niitä oli tarjolla paljon), en ostele "turhia" joululahjojakaan (myyjäisistä on vaikea löytää teini-ikäisille pojille mitään)... Eli sai vaan nauttia.


Helsingin Senaatinotorilla on joulun alla Tuomaanmarkkinat. Punaiset puiset myyntikojut olivat saaneet sisälleen erilaisia käsityöyrittäjiä. Löytyi olkitöitä, tonttuja, kynttilöitä, villasukkia, huopakoristeita jne. Yhdessä rivissä sentään oli joulun tuoksujakin, glögiä, makkaraa, piirakoita jne. Meitä turisteja oli aika paljon liikkeellä.

Stockmannin kulmilla oli sitten "Joulumaailma". Eli ruskeita myyntikojuja. Niissä näytti olevan samoja ulkolaisia myyjiä, joita kesällä näkyi monessakin eri kaupungissa myymässä erilaisia elintarvikkeita. Oli juustokauppiasta, toffeeta jne.

Senaatintorin vieressä, Valkoisessa salissa oli viikonloppuna Ornamon designmyyjäiset. Sinne - hienoihin sisätiloihin siis - oli kokoontunut erilaisia muotoilijoita ja taidekäsityöläisiä. Nämä olivat hienoja tuotteita. Mitään ei kuitenkaan täältäkään tarttunut mukaan.

Sunnuntaina käytiin vielä maksullisessa tapahtumassa Wanhassa Satamassa. Naisten joulumessuilla oli suuri määrä myyjiä. Löytyi jos jonkinlaista villasukkaa ja huopakukkaa. Kiva oli katsella.

Seuraavassa kirjoituksessa sitten vähän kokemuksia muutamasta museovierailustakin.

Kommentit

  1. Voi apua miten ihanaa markkina- ja toritunnelmaa. Tällaiset kuvat saavat aina nopeasti joulufiiliksen kohoamaan :)

    VastaaPoista
  2. No niinpä, olen aina haaveillut pääseväni "oikeille markkinoille" esim. Saksaan. Mutta Helsinki yllätti tällä kertaa kyllä positiivisesti.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti