Lumen Rauma - valotaidetapahtuma maailmanperintökohteessa

Jo kolmatta kertaa peräkkäin järjestetään Raumalla vuodenvaihteeseen ajoittuva Lumen-valotaidetapahtuma. Avajaisia vietettiin uudenvuodenaattona ja valot valaisevat hämärän aikaan 7.1.2023 saakka. Viikon ajan siis ehtii tunnelmoimaan.

Olemme käyneet kaikissa näissä Rauman valotapahtumissa ja tämän vuoden tapahtuma on ehkä suppein, mutta se ei kyllä yhtään haitannut. Monet valotapahtumien järjestäjät ovat tänä talvena joutuneet punnitsemaan mahdollisuutta edes järjestää tapahtumaa tai ainakin sitä, miten sitä markkinoidaan. Sähkökriisin koetellessa monia kotitalouksiakin, voi olla vaikea ymmärtää tällaisten tapahtumien järjestämistä. Lumen Rauma -tapahtuman mahdollistavat etenkin Rauman kaupunki, Rauman energia ja S-ryhmän Osuuskauppa Keula. Järjestäjät ovat viestinneet, että tapahtuman sähkönkulutus on vähäinen ja toisaalta tapahtuman tuottama ilo ja hyvä mieli ovat järjestämisen arvoisia. Tapahtuman valot ovat led-valoja ja tapahtuma-aikaa on myös aikaisemmasta supistettu.

Ja ainakin minulle tämäkin valotaidetapahtuma tuotti todellakin hyvää mieltä. Olen niin monta kertaa aikaisemminkin tuonut esille, miten pidän Raumasta ja etenkin Vanhasta Raumasta. Kaupunki on jo ympäristönä hyvää mieltä tuottava. Tämän kaltainen valotaide sopii tähän maailmanperintökohteeseen mitä parhaiten. 

Tänä vuonna valotapahtuman reitti alkaa Kalatorilta, tapahtuman kohdekartan saat näkyville ja vaikka tulostettua täältä. 

Kalatorilta reittiä kannattaa jatkaa taidemuseolle, siitä Kauppakatua torille ja siitä jälleen Kaupungintalolle ja sen pihalle. Erityispisteet sai kaupungintalon kuppila, joka oli avoinna ja josta sai ostaa mm. kaakaota tuulisessa illassa, kun muut kaupungin kahvilat olivat uudenvuodenaattoiltana suljettuina. 



Oma suosikkini tämän vuoden tapahtumassa oli Raatihuoneen julkisivuun heijastettu taide. Tämän teoksen ovat toteuttaneet Rauman taiteilijaseura ja Rauman taidegraafikot yhdessä mediataiteilija Niko Tiaisen kanssa.

 

Rauma teki sen jälleen.

Lumen Rauman teokset ovat esillä 6.1.2023 saakka klo 18–22 ja 7.1.2023 klo 17–22.

Nämä ihastuttavat väriä vaihtavat siivekkäät liittyivät avajaisiin, joihin emme ihan ehtineet. Mutta liikkuva taideteos tuli meitä kauppatorilla vastaan.

 Seuraa blogia (joka näköjään päivittyy melko harvakseltaan) myös Facebookissa.

Kommentit

  1. Vaikka on suppeampi kuin viime vuonna, niin todella hienoltahan tämä kuviesi perusteella näyttää. Ja onhan tuo ympäristönä mitä mainioin tuollaiselle tapahtumalle. Toivottavasti ihmisiä kävisi sopiva määrä eli niin, että suurempia ruuhkia ei olisi, mutta kuitenkin niin, että mahdollisimman moni ehtisi näistä iloitsemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen avajaisiltana oli todella väljää verrattuna aikaisempiin vuosiin. Ehkä kylmä viima ja toisaalta uudenvuodenaatto vähensi väkeä. Mutta mukavia matalan kynnyksen tapahtumiahan nämä ovat.

      Poista

Lähetä kommentti