Korishuumaa Liettuassa

Vähän aikaa sitten matkailuharrastajien Twitterchatissa kyseltiin, että tekeekö harrastusmatkoja. Enhän minä, en käy golfaamassa tai juoksemassa maratoneja eri maissa. Mutta sittenkin, matkailenhan vaikka museoiden ja näyttelyiden takia. Ja olen minä matkaillut myös koripallon johdosta. Niin nytkin. Vuorossa oli äidin ja nuoren spesiaalimatka. Nuori joutui ottamaan sponsorin mukaan matkalleen ja äiti sai nauttia melkein parhaasta mahdollisesta seurasta. Matkakohde valikoitui tosiaan koripallon mukaan. Aika- ja rahavarat eivät tällä kertaa riittäneet valtameren takaisen liigan otteluihin. Seuraavaksi mietittiin mahdollisia kaupunkeja Euroopassa, joissa pääsisi katsomaan kansainvälisiä koripallopelejä. Espanja kiinnosti, pelaahan siellä useassa joukkueessa myös tuttuja Susijengi-pelureita. Loppujen lopuksi matkakohteeksi valikoitui kuitenkin Liettua ja Vilna. Aikaa oli matkaan käytettävissä alle viikko ja rahakin toki rajallista.
Koripallo on liettualaisten kansallislaji, kuten matkaopaskin kertoo.

Vilna on lounaissuomalaiselle siinäkin mielessä hyvä kohde, että sinne pääsee kätevästi lentämällä Turusta. Aamuvarhain Air Balticin lennolla Riikaan, josta lähes saman tien lento Vilnaan. Hotellissa on täten perillä jo aamuyhdeksältä. Vilnasta marraskuisena matkakohteena kerron varmaan lisää myöhemmin, mutta nyt sitä koripalloa.
Vilnan oma joukkue Lietuvos Rytas pelaa EuroCup -liigaa ja vastaan tuli moskovalainen Himki. Se joukkue, jossa Petteri Koponenkin pitkään pelasi. Pelistä oli odotettavissa siis hyvää koripalloa. Ja sitä se olikin.
Talvisessa kaupunkimatkailussa on se ongelma, että mitä tekisi iltaisin, kun kaupungilla on pimeää (ja sateista - ainakin nyt). Teatterit, konsertit tai oopperat ovat hyviä vaihtoehtoja. Suosittelen todella tutkimaan myös kohdekaupungin urheilutarjonnan, vaikkei edes olisi suuri lajin harrastaja tai kannattaja. Aikamoisia teatteriesityksiä nekin ovat. Toki urheilutapahtumassa käsikirjoituksesta ei koskaan tiedä ennakolta. Meillä kävi tuuri, kaikki meni juuri siten, kuin parhaiten voisi odottaa.
Tapahtumassa oli hienot esiintyjät, jotka laittoivat parastaan. Lähes 6000 katsojaa sai nähdä komeita donkkeja, torjuntoja ja puolen kentän onnistuneita heittoja. Jokainen pienikin tauko täytettiin ohjelmalla. Tanssiryhmä oli taitava (ja vaihtoi vaatteensa joka kerta), erilaisia kisoja ja kilpailuja oli riittävästi, oli kiss-kameraa ja puolenkentän heittokilpailua. Faniryhmän lisäksi meteliä piti todellakin koko sali. Vihellys- ja huutokonsertti tuomarin tuomitessa omalle joukkueelle oli todella kovaa. Ja kuten käsikirjoitukseen parhaimmillaan kuuluu, tasainen ottelu päättyi kotijoukkueen onnistuneeseen koriin loppusummerin soidessa.

Tässä videokoosteeni tuosta ottelutapahtumasta (kannattaa avata video YouTubeen).

Suosittelen siis matkasuunnitelmia tehdessä tutkimaan myös erilaiset urheilutapahtumat. Nämäkin huippukorisliput hyviltä paikoilta maksoivat noin 15 euroa!


Kommentit