Ruokolan siivouspäivä

Tämä kirjoitus on pelkkää mainosta. Tosin sponsorituloja tuskin tästä saan, toivottavasti edes yhden uuden asiakkaan omakotialueemme pihakirppistapahtumaan kuitenkin. Ruokolan asuinalue Uudessakaupungissa osallistuu lauantaina 27.8. valtakunnalliseen Siivouspäivään.
Siivouspäivän ideahan on se, että kuka tahansa voi myydä käytöstä poistettua tavaraansa melkein missä tahansa. Suuremmissa kaupungeissa puistot täyttyvät kirppismyyjistä, meillä taas pidetään pihakirppiksiä. Koko Suomen Siivouspäivän kohteet voit tarkistaa valtakunnallisen tapahtuman sivulla olevalta kartalta.

Ruokolan omakotialue Uudessakaupungissa on kaupungin yksi ensimmäisistä "lähiöistä" tai ennemminkin kaupunginosista. Omakotialue, joka sijaitsee vanhan keskustan ruutukaava-alueen ulkopuolella alkoi muodostua viime sotien jälkeen. Vanhimmat alueen talot ovatkin niitä aseveli- tai rintamamiestaloja. Alue laajeni 1950-luvulta lähtien. Kun alueen naapurissa aloitti Suomen ensimmäinen (ja ainoa) henkilöautotehdas 1960-luvun lopulla, myös tälle alueelle rakennettiin vielä uusia omakotitaloja.
Ruokola sopii tällaiseen pihakirppistapahtumaan mainiosti, sillä alue on selkeä ja tiivis. Kolme pitkittäiskatua ja niiden väliset poikkikadut tekevät alueesta helposti hallittavan - ostajan kannalta.
Punaiset pallukat ovat pihoja, jotka ovat ilmoittaneet osallistuvansa Siivouspäivään (tilanne viikkoa ennen tapahtumaa).

Lauantaina 27.8. alueen asukkaat järjestävät siis pihoillaan kirppiksiä. Karttakin on tehty, mutta toisaalta alueella ei sitä tarvita. Riittää, kun kulkee kadut läpi, niin näkee varmasti kaikki kohteet. Alue on sen kokoinen, että sen voi kiertää kävellenkin. Auton voi jättää vaikka Uudenkaupungin hautausmaan parkkipaikalle tai sitten tuohon alueen keskellä olevan pallokentän paikoitusalueelle. Tapahtumaan ilmoittautuneita pihoja on noin 25 ja osalla pihoista on useampikin myyjä. Myynnissä on lastenvaatteita, leluja, autotallien aarteita, kirjoja, sisustustavaraa jne. Omia eväitä ei pitäisi tarvita, sillä jollain pihalla luvataan myydä pikkusuolaista ja toisella taas tuoreita munkkeja.
 

Meidän pihamme alkaa ainakin suunnitelmissa olla jo täynnä tavaraa. Vaatekaappeja on siivottu urakalla. Lähes kaikki vaatteet lähtevät eurolla parilla. Ja ne jotka eivät lähde, päätyvät sitten johonkin keräykseen. Kaappeihin niitä ei enää laiteta. Kaikenlaista sekalaista maljakkoa tai kippoakin on kertynyt vuosien aikana. 


Myynnissä on myös esikoiselle vuosikymmen sitten lahjaksi ostettu Yamaha 3/4 kitara, jota ei muuten ole koskaan käytetty ja vielä kantopussikin olisi. Ihan eurolla se ei kuitenkaan lähde. Niin ja kuulemma meidän venekin olisi myynnissä. Niin se kävi, ettei meidän perheestä tullut veneilijöitä. Ainakaan tuolla veneellä. Paatti on Turun veneveistämön lasikuituinen tuulilasivene vuodelta 1965 (saman ikäistä perämoottoria ei kuulemma kuitenkaan myydä, se kun voi sopia siihen seuraavaankin veneeseen).
Ja jotta pihalla viihtyisivät myös nuoret ja miehet, voi pihalla tutkia vaikka pappan Solifer-mopoa vuodelta 1959 tai sitten esikoisen korispaitakokoelmia.

Kun toiset nuoret aikanaan säästivät rahojaan vaikka mopoon, käytti meidän nuori lahjarahansa aina uusiin ja uusiin korispaitoihin. Saa siis tulla tutkimaan, kenen tai minkä joukkueen pelipaitoja "pelipaitanäyttelyssä" onkaan.

Uudessakaupungissa on Ruokolan pihakirppisten lisäksi myös muita kirppiksiä. Ainakin Hakametsän asuinalueella ja Kalantiin johtavan tien varrella Orivon kohdilla näyttäisi olevan pihakirppiksiä (kannattaa tutkia Siivouspäivän nettisivujen karttaa).

Ja illalla voikin sitten suunnata Kaupunginlahden rantaan, jossa vietetään Venetsialaisia. Lyhtyjä, musiikkia ja illan päätteeksi ilotulitus. Venetsialaisia vietettiin myös lauantaista tarkalleen 22 vuotta sitten. Sen päivän juhlapari näytti tältä.

Tervetuloa kylään Uudenkaupungin Ruokolan alueelle ensi lauantaina 27.8. klo 11-16 välisenä aikana.

Ruokolan Siivouspäivän tapahtuma Facebookissa.

Kommentit

  1. Musta on niin hauskaa ja ihanaa, että tällaiset yhteisölliset tempaukset rantautuvat Suomeenkin isommin! Amerikan visiitillämme vastaavat tuntuivat olevan ihan arkipäivää paikallisille ja näkisin kyllä mieluusti samaa meilläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on varmaan totta, erilaiset Garage Sale -tapahtumat ovat kauan olleet tuttua siellä suunnalla.

      Poista

Lähetä kommentti