Syksyn tullen lähikohteita

Kotiseutumatkailu näyttää pysähtyneen syksyisen arjen myötä. Arki kulkee töissä, omien ja lasten harrastusten menoissa ja kun se vapaapäivä ehkä viikonloppuna tulee, huomaa, että pitää pestä pyykkiä tai tehdä jotain muuta kotiin liittyvää. Ajelut ovat siis olleet vähän tauolla. Mutta lähelläkin on vaikka mitä - myös näin "talvikaudella".

Eilen avautui Uudenkaupungin Kulttuurikeskus Crusellissa valokuvanäyttely Hyvässä valossa. Crusellin Liljelund-salissa on lähes tauotta erilaisia kuvataidenäyttelyitä aina noin kuukauden kerrallaan. Nyt on vuorossa perinteinen Vakka-Suomen taideyhdistyksen vuosinäyttely. Tällä kertaa taideyhdistys halusi keskittyä valokuvataiteeseen. Paikallinen kameraseura yhdistyi jokunen vuosi sitten taideyhdistyksen kanssa, joten näyttelyn teema oli siis varsin oikea. Näyttely koostuu viidestä eri teemasta tai osanäyttelystä, joka ei kuitenkaan haittaa kokonaisvaikutelmaa.
 
Avajaisvieraat kuuntelevat valokuvaajien esittelyä.Runoilija Heli Laaksonen toimii näyttelyn "suojelijana" ja lausui näyttelyn avajaissanat
  

Koko näyttelyn suojelijana toimii Sanamaija Heli Laaksonen. Yksi näyttelyn osa sai alkunsa Helin ideasta. Tässä valokuvatempauksessa laitilalaiset kuvaajat kuvasivat Uuttakaupunkia ja uusikaupunkilaiset vastaavasti Laitilaa. Uusikaupunkilaiset löysivät Laitilasta niin munia, maalaismaisemaa kuin mopoautojakin. Laitilalaiset näkivät Uudenkaupungin varsin merellisenä. 

Uusikaupunkilaisen kuvaajan näkemys naapurikaupungista (Mika Reinholm: Road Show)
Laitilalaisten kuvaajien näkemyksiä Uudestakaupungista.
 Yksi osa näyttelyä on vapaasti tarjotuista valokuvista koottu näyttely. Sen osion valinnat tekivät kaksi paikallista valokuvaajaa - Mika Reinholm ja Peter Silvendoin. Molemmilta kuvaajilta on myös omat osiot näyttelyssä. Näiden lisäksi oman seinänsä ovat saaneet Stor Klyndanin saaressa pidetyn valokuvauskurssin tuotokset.

Valokuvaaja Mika Reinholm esittelee näyttelyä.
Näyttelyssä on esillä noin sata valokuvaa kaikkiaan lähds neljältäkymmeneltä kuvaajalta. Sekä näyttely että avajaiset ovat jotenkin hieno esimerkki myös sosiaalisen median mahdollisuuksista. Facebookissa aktiivisesti toimivan "Vakkasuomalaisia valokuvaajia" -ryhmän edustajat olivat hyvin edustettuina niin näyttelyssä kuin avajaisissakin.

Käykäähän katsomassa näyttelyä, joka on siis avoinna Crusellissa (teatterin ym. alakerrassa osoitteessa Kullervontie 11, Uusikaupunki) 4.11.2012 saakka TI-PE 11-17 ja SU 12-16 (sekä talossa pidettävien tilaisuuksien aikana). Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Hyviin bloginpidon tapoihin kuuluu varmaan kertoa, jos joku on "maksettua". No, tämä ei ole varsinaisesti tilattu mainos. En ole itse valokuvaaja - eli kuviani ei ole esillä, mutta näyttelytilan tiedotus kyllä osittain kuuluu minulle ;-)) Silti suosittelen lämpimästi!


Kommentit