Seurassa - Tampereella

Tampereella Sara Hildénin taidemuseossa on 17.1.2021 saakka esillä näyttely Seurassa. Näyttely esittelee kuusi Tampereen Taiteilijaseuran taiteilijaa, joiden töitä on myös museon omissa kokoelmissa. Käymme aina silloin tällöin Tampereella vieraillessamme tässä museossa ihan vaan senkin takia, että museorakennus on mielestäni niin kaunis. Ja nyt todellakin tarkoitan sitä, vaikka harmaasta betonista onkin kyse. Tälläkään kertaa ei meillä juuri ollut selvyyttä siitä, mikä näyttely museossa olisi esillä.

Näyttelyn nimi Seurassa viittaa Tampereen Taiteilijaseuran jäsenyyteen ja kuuteen taiteilijaan, joilla kullakin on oma tyylinsä ja kädenjälkensä. Jos on aikaa, kannattaa jäädä katsomaan myös elokuva, jossa jokainen taiteilija kertoo itsestään, taiteestaan ja näyttelyssä olevista teoksistaan.

Tuula Lehtisen Aamusumua-maalaukset.
Seurassa -näyttely yllätti positiivisesti. Taiteilijoista etenkin näyttelyhuone, jossa on Tuula Lehtisen teoksia, vaikutti. Siinä huoneessa tuli vierailtua useammankin kerran. Tuula Lehtinen on jo pitkän linjan taiteilija, joka on tehnyt taidetta monellakin eri tekniikalla. Aika moni museoharrastaja (nainen) on törmännyt hänen mosaiikkiteokseensa Helsingin taidemuseo HAM:n naisten vessassa, peiliseinä, josta löytyy myös teksti: "Et tiedä, kuinka kaunis olet".

Tuula Lehtinen: Coronation: Queen Victoria, Queen Charlotte I ja Charlotte 2, öljy kankaalle, 2020.


Näyttelyn hienoin teos oli tämä Tuula Lehtisen öljyvärimaalaus Van Dael I, 2020 (alla). Tätä piti aika pitkään katsella. 

Näyttelyn muut taiteilijat olivat Ilkka Väätti, Tomas Byström, Teemu Saukkonen, Jyrki Siukonen ja Osmo Rauhala.

Ilkka Väätti: Salomon temppeli, 2009.

Jyrki Siukosen Star Crash (2020) täytti kokonaisen huoneen museossa.

Osmo Rauhala: Meren Narkissos II ja III, 2017.

Seurassa-näyttely Sara Hildénin taidemuseossa Tampereella 12.9.2020-17.1.2021, avoinna ti-su 12-18.


Kommentit