Talvilomataidetta Vakka-Suomessa

Olen tässä viettänyt talvilomaviikkoa, johon ei jostain syystä kukaan ollut suunnitellut ohjelmaa. No, se johtuu siitä, ettei tuolla kuskilla sattunut lomaa juuri tähän viikkoon. Tänään oli kuitenkin pakko keksiä jotain katsottavaa. Kävin parissa taidenäyttelyssä Vakka-Suomessa ja esittelen ne nyt vielä teillekin, vaikka ovatkin enää tämän viikon esillä.
Axel Haartman, omakuva.

Laitilan kirjastossa on esillä pieni, 13 Axel Haartmanin maalausta esittelevä näyttely. Axel August Haartman oli turkulaisen modernismin edustaja, hän oli syntynyt vuonna 1877. Hän opiskeli taidetta Turun piirustuskoulun lisäksi mm. Helsingissä, Pariisissa, Kööpenhaminassa ja Münchenissä. Näyttely on koottu Naantalin kaupungin taidekokoelmasta. Axel Haartman asui vuodesta 1923 lähtien Naantalissa, jossa hän asui Erik Bryggmanin suunnittelemassa talossa, joka nykyään on Åbo Akademin säätiön omistama Casa Haartman-taiteilijakoti.
Axel Haartman, Serkkuni, 1907

Axel Haartman, Nainen, Pariisi 1907.
Axel Haartmanin näyttely on esillä Laitilan kaupunginkirjastossa 24.2.2018 saakka.
Armas Mikola, omakuva 1947.

Matka jatkui vielä Mynämäen kirkon vieressä sijaitsevaan vanhaan yhteiskouluun. Mynämäen kulttuuritoimi on järjestänyt koululle taiteilija Armas Mikolan näyttelyn. Myös Mikola oli turkulainen, tosin hän oli syntynyt vuonna 1901 Alastarolla.
Armas Mikola, Veneet, 1947.
Näyttelyssä on esillä pääasiassa Mikolan öljyväritöitä - muotokuvia ja maisemia. Näyttelyn työt on kerätty pääosin yksityiskokoelmista.
Armas Mikola, Rymättylä 1958.

Armas Mikolan näyttely on avoinna 23.2.2018 saakka, torstaina klo 12-18 ja perjantaina 10-16.
Armas Mikola, Kihlajaiskuva, 1928.

Seuraa blogia myös Facebookissa, niin tiedät, missä nyt mahdollisesti ollaan menossa.

Kommentit

 1. Kiitos kuin pääsin näin blogisi välityksellä katsomaan näitä. Tuo Armas Mikkolann Kihlajaiskuva on äärimmäisen puhutteleva ja pidän väreistä siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Armas Mikolan....kännykällä tulee liikaa typoja :)

   Poista
  2. Kiitos Marjo. Värit Kihlajaiskuvassa eivät ihan ole priimat, mutta minuunkin teki vaikutuksen.

   Poista

Lähetä kommentti