2016

Elossa ollaan. Blogin luonteesta johtuen, on se ollut nyt vähän hiljaisemmalla, kun kerran ei ole vastaan tullut juurikaan uusia kivoja paikkoja tai asioita. Talvi on kuljettu tässä kodin, työpaikan ja harrastusten väliä. Parin päivän joululoma kuitenkin edessä, joten pieni vuosikatsaus voisi olla paikoillaan.
Vuosi oli perheessä sellainen, kun kai tähän ikään kuuluukin. Samaan aikaan haikeutta omista nuorista etenkin heidän juhlapäivinään  (vuoteen osui niin lakkiaiset kuin rippijuhlatkin), toisaalta vähän uusia tilanteita myös edellisen sukupolven suhteen. Mutta kaiken kaikkiaan ihan hyvä vuosi - sikses. Töitä riitti ja pääasiassa terveinäkin oltiin.
Kovin merkillisiä matkoja tai retkiä ei vuoteen mahtunut, teemana taisivat olla nämä naapurimaat. Pari kertaa käytiin sekä läntisessä että eteläisessä naapurimaassa.
Miehelle alkuvuonna hankittu Museokortti oli toki kovassa käytössä (itse pääsen toisella kortilla museoihin ilmaiseksi). Vuoden museokäynneistä jäivät päälimmäisenä mieleen taiteesta mm. Ai Weiwei, Saara Ekström, Camilla Vuorenmaa, Eggert Petursson , Ron Mueck ja ehkä kohokohtana vielä Niki de Saint Phalle.
Muista museonäyttelyistä eniten väristyksiä aiheuttivat ehkä vanha tuttu Louhisaaren kartanolinna, Emil Cedercreutzin taiteilijakoti Harjula, Vapriikin Hurriganes-näyttely. 
Keväällä kävin tosiaan pari kertaa Ruotsissa. Ensin vietimme esikoisen kanssa mukavan päivän Tukholmassa ja vähän myöhemmin kiersimme miehen kanssa Tukholman ympäristön linnoja ja ihastuimme etenkin Sigtunan kaupunkiin.
Kesälomalla ajeltiin tutustumassa mm. Tarton, Viljandin ja Pärnun maisemiin. Kaikkiin kaupunkeihin voisi mennä toistekin. No, Tartossa tosin kävimmekin vielä syksyllä, kun piti käydä katsastamassa Viron uusi kansallismuseo.
 
 
 

Marraskuussa kävimme vielä esikoisen kanssa Liettuan Vilnassa, jossa pääkohteemme oli koripallopeli. Lajia on tullutkin sitten loppuaika harrastettua. Niin katsomossa, joukkueenjohtajana, talkoolaisena - kuin kuntoilumielessäkin.

Ensi vuodelle on toki joitakin suunnitelmia. Vuodesta on tulossa monella tavoin juhlien vuosi, niin perhepiirissä, työn ja kotikaupungin kuin valtakunnankin tasolla. Toivottavasti tulee mieleenpainuva vuosi.


Mukavaa uutta vuotta teille!

Kommentit

  1. Kiitos menneen vuoden postauksista, monta kivaa museo-, näyttely-ym. vinkkiä on tullut vastaan!

    VastaaPoista
  2. Hyvää uutta vuotta Tukholmasta toivottaa Donna.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti