Puutarhahaaveita ja ARVONTA

 
Tässä Ruotsin linnakierrosten välissä on ihan pakko välillä miettiä omaa puutarhaa. Kyllä, edes miettiä. Tämä aivan yllättäen tullut kesäsää on jotenkin aikaistanut tuota piha- ja puutarhahaaveilua. Tiedättekö, kun keväällä suunnittelee ja haaveilee ja katselee siemenpusseja ja haaveilee taimitarhoista? Kaikki kukkapenkistä nouseva tuntuu taas niin ihmeelliseltä ja uudelta. Tosiasia on se, että viimeistään heinäkuussa sen ihmettely sitten jo hiipuu ja kun rikkaruohojen kitkemisen aika tulee, ei se haaveilukaan enää niin kiinnosta.
 
Mutta tässä vaiheessa vuotta sitä aina kuvittelee kasvattavansa omia tomaatteja tai kokeilevansa jotain tyylikästä ruotsalaista pelargonialajiketta. Tai sitten ajattelee laittavansa edes sen yrttineliönsä johonkin kohtaan pihaa. Pakko ehkä kuitenkin myöntää, että meillä mies on se, joka on perinyt puutarhurin geenit. Hän edes yrittää jotain uutta tai vähän kunniahimoisempaa. Minulle riittävät ne ruukkukukat ja rinkeplummat.
 
Niin, meillähän ei varsinaista puutarhaa tai ainakaan kasvimaata ole. Syreenit ja jasmikkeet rajaavat istuinryhmää, pionipensaat ovat varmaan sieltä 60 vuoden takaa. Perunoita ei enää muutamaan vuoteen ole edes istutettu, kun ei niitä kuitenkaan kukaan muista hoitaa. Raparperitkin jäivät muutama vuosi sitten jo jonkun autonraadon alle. Mutta, silti se puutarhahaaveilu nousee aina keväisin.
Juuri tähän fiilikseen sopivasti järjestetään 21.-22.5. viikonloppuna täällä Uudessakaupungissa Kukkamessut ja Minifarmi-tapahtuma. Tapahtumapaikka on aivan kaupungin keskustan tuntumassa sijaitsevan jäähallin läheinen alue. Itseäni tapahtumassa kiinnostavat ehkä eniten juuri ne kukat, taimet ja siemenet. Siis ne jo valmiiksi kauniisti kukkivat ruukut, joiden avulla pihan saa nopeasti näyttämään kauniilta. Mutta tapahtuma on todella monipuolinen. Sille suunnittelijamiehelle löytyy myös katsottavaa ja tutkittavaa. On koneita ja härveleitä, on piha- ja lomarakentamiseen liittyvää asiaa. Ja jos mukana on lapsia, niin luulenpa, että tapahtumassa kiinnostaa Minifarmin tarjonta. Nähtävänä ja siliteltävänä on monenlaisia eläimiä ja seurattavana vaikka estekanien näytös.

Minifarmit ja Kukkamessut -tapahtuman ohjelman ja infon näyttelyasettelijoineen löydät tapahtuman nettisivuilta tai Facebook-sivulta.

Minä ajattelin mennä ainakin niitä kukkasia ostamaan. Haluatko sinä kaksi päivälippua tapahtumaan? Voit voittaa tämän blogin historian ensimmäisessä arvonnassa kaksi sisäänpääsylippua tapahtumaan kommentoimalla tähän kirjoitukseen. Kerro, mitä sinä menisit tapahtumaan katsomaan tai tutkimaan. Arvonta suoritetaan kaikkien kommentin jättäneiden kesken torstaina 19.5. klo 22.

Voit seurata tätä blogia myös Facebookissa.
Jätä siis kommentti ja jos kommentoit anonyymisti, laita nimimerkki. Näin osallistut arvontaan.

Kommentit

 1. Hienoja kukkasia ja koristeita/taidetta, jotka on suunniteltu puutarhaan. Myös ns. ideoita metsästämään, jos omat pikku kätöset vaikka taipuisivat toteuttamaan hienoimmat ideat.. :)

  VastaaPoista
 2. Hennajenniina
  Ihana postaus, menisin väin pällistelemään ja ihmettelemään, ostamaan tietenkin kivoja kukkasia.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 3. Tunnistan niin hyvin tuon alkukesän ja kevään innostuksen, joka kesän edetessä laantuu. En ole vielä ikinä saanut kaikkia marjoja poimituksi puutarhastani.

  Messuilla minua kiinnostaisi eniten kukat ja taimet sekä yleisemmin ideat pihaan ja puutarhaan.

  VastaaPoista
 4. Airiina
  On niin hienoa kun tuli kesä ja kyllä liput tulisivat tarpeeseen, koko perheen voimin on tarkoitus lähteä ostamaan kesäkukkaa yms.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 5. Uusikaupunki kutsuu joka kevät! Eniten taitaa kiinnostaa juurikin ne kesäkukat ja kukkapenkkeihin taimien alut. Eläimiä on myös mukava ihastella ja tänä vuonna nuo kanit pitää kyllä nähdä :) Itsekin juuri kävin Tukholmassa ja ihastelin kaikkia niitä kukkivia puita ympäri kaupunkia! Sekä siirtolapuutarhojen aikaista kukkaloistoa. Kaunista!

  VastaaPoista
 6. Kukkasia ja kasveja ostamaan mökille sekä tietysti sisustusideoita hakemaan ☺️ -Eevis-

  VastaaPoista
 7. Ihana kirjoitus. Kyllä minä "suureen" ruukkupuutarhaani ideoita ja kukkia menisin pällistelemään, varmasti ostaisinkin jotain punaista ja valkoista. ♡ Jaana

  VastaaPoista
 8. Hohoo, itse menisin katsomaan kaikkea! :) Kaikenmoiset karvaiset (ja vaikka vähän karvattomammatkin) siliteltävät kyllä vetää puoleensa ja kukkamessut minifarmin yhteydessä on todellinen plussa :) Supertapahtuma, jota en jätä välistä, vaikka sitten pitäis pyörällä tulla Porista :D /Suvi

  VastaaPoista
 9. Täältä Pohjanmaalta lähdetään rannikolle messuilemaan kera kolmen lapsen, kohteena erityisesti eläimet ja koneet. Ja äiti vois kyllä kurkata ihanaisen Alinan kenkiä, niitä kuulemma siellä on! Kesäkukista nappaan vinkit, mutta ostokset ehkä pitää matkan takia jättää kotipuoleen. Keskimmäisen muksun synttärit osuvat sopivasti sunnuntaille, synttärijätskit ehdottomasti nautiskellaan :) -Anu anu.kuusisto(a)netikka.fi

  VastaaPoista
 10. Kukkasia katsomaan ja ideoita etsimään. Puutarhassa riittää aina tilaa uudelle.

  VastaaPoista
 11. Lastenlasten kanssa mentäisiin eläimiä rapsuttelemaan ja kukkia ihastelemaan :) Kristiina

  VastaaPoista
 12. Peppinen
  Eläimet kiinnostaa perheen pienintä ja minua itseäni puutarha, mitä uutta tänä vuonna onkaan sitten tarjolla.

  peholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea! Voitit arvonnassa ne kaksi pääsylippuranneketta. Laitoin sinulle sähköpostia.

   Poista
 13. Lapsia kiinnostaa ehdottomasti eniten eläimet ja koneet. Mulla tarttuu matkaan mukaan aina jotain kukkia.

  VastaaPoista
 14. Kaikki kiinnostaa messuilla, viime vuonna olin ensimmäistä kertaa siellä. Kukat ja kaikenlainen pihan viihtyisyyden tuunaaminen (etenkin kierrätysmateriaaleista) kiinnostaa.
  tittap@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Olen käynyt kahdessa Tukholman suurimmassa kauppapuutarhassa, Zetas ja Ulriksdalin linnan kapuppapuutarhassa, vaikka meillä ei ole puutarhaa, eikä edes omaa pihaa. Mutta muutaman ruukkukukan ja yrttipuskan sentään sain mukaani. Tätä samaa se on joka kevät.

  VastaaPoista
 16. Me lähdetään messuilemaan kolmen lapsen kanssa. Lapsia kiinnostaa eläimet ja koneet. Äitiä puutarhajutut :)
  -SatuA

  VastaaPoista

Lähetä kommentti