"Nisusi myyrän ja baberosse" - kotiseutumatkailua Pyhämaassa

Runsaan tuhannen listatunkin museon lisäksi maastamme löytyy lukematon määrä erilaisia kotikokoelmia. Kevään aikana pääsin käymään erään paikallisen keräilijän kotimuseossa. Keräilijä, kotiseutuneuvos Kauko Isotupa on koonnut Pyhämaan Kukaisille laajan kokoelman erilaisia kukaislaiseen elämänmenoon liittyvää esineistöä.
Kokoelma on mielenkiintoinen, siististi ja asiantuntevasti esitelty. Tontilta löytyy useita hyvässä kunnossa olevia aittoja ja vajoja, joissa esineitä esitellään. Omansa ovat saaneet mm. naisten ja miesten työkalut, kauppaesineet, hylkeenpyyntiin, kalastukseen ja metsästykseen liittyvät esineet jne.
Otsikossakin oleva teksti on Pyhämaan Kukaisten kylässä toimineen kaupan mainoskyltti.

Kauko Isotuvan kotimuseo Kukaisilla on avoinna silloin tällöin erilaisten Pyhämaan kesätapahtumien aikana - kannattaa seurata.
Ja jos vielä tulee mahdollisuus kuulla Kaukon opastusta ainutlaatuisesta Pyhämaan uhrikirkosta, ei sitäkään kannata jättää väliin.
 Uhrikirkosta olenkin jo aikaisemmin kirjoittanut.

Kommentit

 1. Onpa mielenkiintoisen näköisiä kuvia. Pääsisipä itse katsomaan noin upeaa kokoelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin. Juuri nyt en osaa neuvoa, milloin kokoelma olisi yleisölle avoinna. Ryhmiä kyllä otetaan tilauksesta vastaan.

   Poista
 2. Onpa ihana värimaailma! Kaikki näyttää olevan siististi esillä. Hauskaa katsella tällaisiakin kohteita. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti