Olavi Vikaisen pääsiäiskortteja

 
Olavi Vikainen (1915-2005) on vehmaalaisen Vikaisen yhdeksänlapsisen sisarussarjan nuorin. Taiteilijoina sisarussarjasta tunnetaan myös kuvanveistäjä, professori Jussi Vikainen sekä värigraafikko Voitto Vikainen (Voiton näyttelystä olikin tammikuussa kirjoitus).

Olavi Vikainen on tunnettu etenkin sarjakuvapiirtäjänä. Hänen ensimmäinen sarjakuvansa julkaistiin vuonna 1934 ja parhaimmillaan hän piirsi samanaikaisesti noin kahteenkymmeneen eri lehteen. Hän myös riimitti sarjakuvien tekstit itse. Hänen tuotantoonsa kuului myös useita erilaisia kirjoja, tehtäväkirjoja, paperisia kaitaliinoja jne. Sarjakuvatuotannostaan hänet palkittiin vuonna 1996 Puupää-palkinnolla.
1940-luvulta lähtien Olavi Vikainen teki myös postikortteja.  Hän piirsi joulu-, pääsiäis- ja uudenvuoden kortteja. Vikainen piirsi mallit yleensä voipaperille lyijykynällä ja siirsi piirrokset siitä korttikartongille. Kortit on yleensä väritetty vesiväreillä. Kaikkiaan Olavi Vikaisen kortteja on laskettu olevan noin 400 kpl.  
Vehmaan kirjastossa on 9.5. saakka esillä Olavi Vikaisen pääsiäiskortteja. Kortit ovat taiteilijan tyttären Merja Vikaisen kokoelmista. Merja Vikainen kartoittaa myös tietoja Olavi Vikaisen tuotannosta. Hänen bloginsa löytyy täältä.
Lisätietoa Vehmaan kirjastosta löydät Facebookista.

Kommentit

  1. Ei ole näiden vanhojen, käsin piirrettyjen ja väritettyjen korttien voittanutta. Edelleen ostelen itselleni mm. Martta Wendellinin kortteja kun ne ovat niin nättejä. Nämä postauksen kortit menevät samaan nättiin kategoriaan :)

    VastaaPoista
  2. Olipa mukava blogijuttu Vehmaan kirjaston näyttelystä, joka omasta mielestänikin on lämmin ja hieno, pieni nostalginen pläjäys näin Pääsiäisen aikaan. Tosi kiva, että ihminen kulkee arjessa silmät avoinna ja näkee merkityksiä. Kiitos Mari. Terveisin Sirpa I-S

    VastaaPoista

Lähetä kommentti