Tunnelmia Tallinnasta


Vielä ehtii tämäkin blogi heräämään henkiin helmikuun aikana. Ei vaan ole tänä talvena ollut oikein kirjoitusinnostusta ja kuten ennenkin todettu, niissä kivoissa paikoissakaan ei ole tullut käytyä.
Talvilomaviikolla käytiin kuitenkin parin päivän vierailulla Tallinnassa. Ja nyt pitää sitten todeta, että kaikki muut suomalaiset ovat varmaan käyneet sata kertaa useammin siinä kaupungissa - tai maassa - kuin minä. Mutta kirjoitan kuitenkin. En siis tiennyt mitään, miten kaupunkivierailulla pitää käyttäytyä, missä pitää käydä ja mitä ostaa. Ja hyvä niin. Olimme koko perheen voimin, joten osa porukasta nautti hotellihuoneen television jääkiekkotarjonnasta. Perjantaina kävelimme miehen kanssa koko vanhan kaupungin edes ja takaisin. Kiipesimme Toompean mäelle ja käväisimme kahvilla. Yhdessäkään kaupassa, galleriassa tai putiikissa emme vierailleet. Illalla koko perheen voimin kävimme "helpossa", mutta asiallisessa kuppilassa (Scotland Yard) syömässä.
 
Olen viimeksi ollut Tallinnassa heinäkuussa 2008. Sen päiväreissun tunnelma vähän kauhistutti. Kaupunki kun oli niin täynnä väkeä ja etenkin suomalaisia. Nyt tunnelma oli nautittava, kadut olivat suorastaan tyhjillään.
 
 
Kävimme myös Nigulisten kirkossa, joka nyt oli museona (siitä ehkä oma kirjoitus myöhemmin). Lauantaina vietimme sitten aikaamme lentosataman merimuseossa, televisiotornissa (näistäkin varmaan omat kirjoitukset) ja viimeiset tunnit ennen laivaan ajamista jossain ostoskeskuksessa (juu, se on kuulemma joku suosittu ja iso Rocca al Mare, mutten minä sitä tiennyt). Kaupunki kyllä ihastutti tällä kertaa ja saattaisi jopa houkutella kesäaikana uudelle vierailulle. Tällä kertaa nyt vain muutamia tunnelmakuvia helmikuisesta Tallinnasta.

 

Kommentit

 1. Mun tarttis hankkia uusi passi. Mamma kun on luvannu vahtia mukuloita kesällä ni pääsen Tallinnaan. Mua houkuttelee siellä kirpputorit ja ruokaravintolat. Painan mieleen ton Scotland Yardin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä houkuttelee kovasti lähteä kesällä uudelleen. Ravintoloita ja kahviloita siinä kaupungissa tuntui olevan. Tuo Scotland Yard on ehkä sopiva jos (ja kun) on liikkeellä 13- ja 16-vuotiaiden ruokarajoitteisten nuorukaisten kanssa. Eli yksin tai kaksin aikuisten kesken olisin varmaan valinnut jonkun tunnelmallisemman paikan :-)

   Poista
 2. Kauniita tunnelmia ja täytyy myöntää että en ole itsekään käynyt Tallinnassa kuin kerran elämässäni. Pysähdyimme siellä opintomatkalla kun päämääränämme oli Riika. Kaunis vanhakaupunki, jonne voisi tosiaan mennä toistekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti. Sopivan kokoinen kaupunki. Minua jäi kiinnostamaan kovasti myös nuo vanhan kaupungin ulkopuoliset alueet. Jospa vaikka kesällä.

   Poista

Lähetä kommentti