Keramiikkaa, pronssia ja keltaisia lehtiä

Elämänrytmi on muuttunut täysin kesästä. Kesällä ajeltiin ja käytiin museoissa ja näyttelyissä. Syksyn tullen illat ja viikonloput alkavat mennä muissa harrastuksissa. Pimeän tullen aikaisin ei myöskään enää lähdetä ajelulle - toisaalta eihän mikään paikka edes olisi avoinnakaan.

Näistä muista harrastuksista johtuen ei meinaa ehtiä niihin muutamiinkaan tapahtumiin tai näyttelyihin, joita lähialueella olisi tarjolla. Kotipaikkakunnan uusin (ja ainoa) galleria Runonkulman galleria on esitellyt myös syksyllä mielenkiintoista taidetta. Lauantaina oli kuopuksen kahden koripallopelin välissä sen verran aikaa, että ehdin käydä katsomassa nyt esillä olevan näyttelyn. Esillä on Ritva Louhen ja Raila Hasasen keramiikkaa teemalla "Mielen ja muodon virtaa". Olikin viehättävä näyttely!
Yläkuvissa Raila Hasasen keramiikkaa, alla Ritva Louhen.
Vasemmalla alhaalla Ritva Louhen keramiikkatöitä. Muissa kuvissa Raila Hasasen veistoksia. Alla oikealla Maailmanvalloittaja.

Molemmilla taiteilijoilla on selvästi oma tyyli, mutta veistokset sopivat kuitenkin hienosti yhteen. Ritva Louhella on mm. rakutekniikalla tehtyjä töitä. Minua miellyttivät kuitenkin erityisesti Raila Hasasen keramiikkatyöt. Äiti ja lapsi -teema harvemmin jättää kylmäksi. Hienoin tunnelma oli kuitenkin saatu Pieneen maailmanvalloittaja -teokseen. Hasaselta on näyttelyssä myös muutama upea pronssiveistos.
Runonkulman galleria on avoinna vielä ensi viikolla keskiviikkona (16-19) ja lauantaina (19.10. klo 11-15). Sen jälkeen galleriaan tuleekin sitten jo seuraava näyttely. Galleria sijaitsee osoitteessa  Ylinenkatu 38B, Uusikaupunki.


Meitä on hemmoteltu kauniilla kesällä ja hienolla syksyllä. Senkin suhteen on vähän ollut niin, että sitä vaan on ehtinyt ikkunan takaa ihailemaan. Mutta lauantain galleriareissulla piti vähän käydä kuvaamassa vanhan kirkon puistoa. 

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Uskallan jopa kommentoida, että "yllättävän" hienoja. Jotenkin en ennakolta osannut odottaa, että tykästyisin näin noihin töihin.

   Poista
 2. Upeita syksykuvia! Minä olen pikkuhiljaa ihastunut keramiikkataiteeseen ja sen myötä hankkinut kotiinkin kotipaikkakuntalaisen Jenni Linnoven tuotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hienoilta näyttävät myös Jenni Linnoven työt!

   Poista

Lähetä kommentti