Aurinkoa, Heiskasta, satamaa ja moottoreita - siitä oli tämä viikonloppu tehty

Hyvälle mielelle Uudenkaupungin teatterissa

Lauantaina oli ilo olla mukana Uudenkaupungin teatterin ensi-illassa. Teatteri on harrastajavoimin (ammattijohtoisesti) toimiva, joka vuosi vuodelta löytää riveihinsä uusia taitajia - toki vanhojen rinnalle. Tänä syksynä ohjelmistossa on mm. tämä nyt ensi-illassa ollut Albatrossi ja Heiskanen. Jukka Virtasen käsikirjoittama musiikkinäytelmä kertoo Junnu Vainion lauluin runoilija Kaihomielen syntymäpäivästä. Esityksessä on yli kolmekymmentä Junnu Vainion laulua, joista osa oli vähän tuntemattomampiakin. Tutummistakin kappaleista löytyi uusia sanoja, kun niitä kuunteli näytelmän juonen yhteydessä.

Loistavan tästä esityksestä teki sen osuvat esiintyjät. Jokaisella oli omaan laulutyyliinsä sopiva rooli. Ja koko esitys pelkällä Tuomas Takalan flyygelinsoitolla säestettynä. Omaksi suosikiksi nousi pankinjohtaja Lyytikäistä esittänyt Sami Vuori, jonka olemus ja ääni olivat jotenkin niin "junnumaiset". Muissa rooleissa olivat moni-ilmeinen Henri Rinne (Reino Heiskanen), jota olisi kuunnellut enemmänkin; Leena Kallonen (Mirkku), Mikko Itäranta (runoilija Kaihomieli) ja Minna Bergström (Roosa). Näytelmän ohjaaja Jani Selin käväisi aina välillä myös näyttämöllä.

Kuva: Uudenkaupungin teatteri

Erityismaininnan antaisin vielä puvustukselle, joka oli onnistunut. Etenkin miesväen vaatteet olivat niin sopivat. Ja kaikki tämä - hienoissa puitteissa ja vain 22€ lipulla. Suosittelen!

Moottoreita ja satamakierrosta 

Sunnuntaina oli asiaa Turkuun. Jossain vaiheessa selvisi, että on Turun päivä ja sen myötä kaupungissa on monenlaista tapahtumaa. Alun perin piti käydä Turun taidemuseossa katsomassa juuri avautunut näyttely, mutta suunnitelmaan tuli muutos. Ikean lähettämä tekstiviestimainos kertoi, että heillä on jaossa sitä sun tätä taidemuseossa Turun juhlapäivän kunniaksi. Päätimme, että menemme katsomaan taidetta mieluummin joskus, kun siellä on vähän vähemmän väkeä.

Ajoimme siis toisen museon pihalle - Forum Marinumiin. Siellä oli tällainen tapahtuma.Nämä ovat hauskoja tapahtumia. Olemme vuosien aikana käyneet lukuisilla romutoreilla, kovan teknologian päivillä, tappuritapahtumissa jne., joissa on vastaavaa ohjelmaa. Yhteistä näille on se, että ihmiset ovat niin hyvillä mielin. Paikalliset mobilistit olivat tuoneet erilaisia maa- ja venemoottoreita esille. Kriteerinä oli, että koneet olivat turkulaisvalmisteisia. Mukava tasainen jyskytys kuului, kun moottoreita käytettiin ja kiinnostuneita riitti ympärillä. Myös venemoottorikeräilijä Jouko Kurri esitteli omia koneitaan.

Forum Marinumissa saivat meidät innostumaan satamakierroksesta. Turkupäivän johdosta Turun Satama tarjosi opastettuja bussikierroksia satama-alueelle. Aihe kiinnosti, sillä jonoa oli jo ensimmäiseenkin bussiin. Pääsimme kuitenkin aika pienellä odotuksella ja teimme noin kolmen vartin kierroksen Turun satama-alueella. Etenkin lapset taisivat tykätä tuosta kierroksesta. Satama tosin oli varsin hiljainen sunnuntaisena aamupäivänä.


Ja kierrokselta oli sitten pakko vielä kiertää Forum Marinumin näyttelytilat. Niissä on tullut usein käytyä, mutta ainahan siellä jotain uuttakin on. Merikeskuksen tilat ja sijainti ovat loistavat ja näyttelytkin ovat mielenkiintoiset.
Kommentit

  1. Moikka! Tämähän on mukava blogi! Vähän liippaa läheltä omaa, mutta kuitenkin erilainen. ;) Osa tuttuja, osa vielä varsin tuntemattomia paikkoja.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maria. Sulla on kyllä lyömätön lista. Tervetuloa joskus kokeilemaan myös Uudenkaupungin tauon paikkoja.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti