Kuralan kyläjuhlat yllätti

 
Koskaan ei tiedä, mitä kesäajelulla tulee vastaan. Turussa Kuralan kylämäessä vietettiin viikonloppuna kyläjuhlia. Päätettiin ajella katsomaan, mistä oikein oli kyse. Kuralan kylämäki on siis yksi Turun museokeskuksen kohteista, jossa eletään 1950-lukua. Viimeksi kun siellä kävimme, valmistauduttiin talossa jouluun. Nyt elettiin 1950-luvun kesää.
 
Viikonlopun kyläjuhlien teemana oli vintage. Vaarallinen sana, etenkin näin museoihmiselle. Mutta minäpä yllätyin ja vielä positiivisesti. Lauantain ohjelmassa oli vintagemuotinäytös, joka oli kyllä hieno. Muotinäytös oli toteutettu pieteetillä ja se oli tehty ihan oikeasti suomalaisilla vanhoilla vaatteilla ja asusteilla, tai ainakin Suomessakin markkinoilla olleilla kaavoilla tehdyillä vaatteilla. Miten helposti kun nykyään voisi vintagemuotinäytöksessä mennä vähän riman alta ja esitellä jenkkityylin vintagea tähän pin up -tyyliin.


 
  
Helteessä istuneet katsojat saivat nähdä niin pula-aikana sokerisäkeistä ommellun kesämekon kuin lohjalaisen Irmelin häämekon 1950-luvun puolivälistä. Puolisen tuntia kestäneen muotinäytöksen musiikki oli aikakauden kotimaista ja juontajan "asiantuntemus" jopa "museomaista". Puhumattakaan mallien hienosta esiintymisestä.


Kommentit

 1. Kauniin mallisia mekkoja! Tuolla olisi ollut itsekin kiva olla kuvaamassa. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, mainio postaus ja hauskat kuvat!

  VastaaPoista
 3. Hauska kuulla että juhla ja muotinäytös viihdyttivät! Kyllä sen autenttisuuden eteen taas töitä oli tehtykin. Puvut olivat joko kevään vintage-pukukurssilla valmistuneita tai (pääosa) Turun museokeskuksen opetuskokoelmasta. Juonnot lähtöisin museotyöntekijän kynästä, siksi museomaiset ;) - http://kulperi.blogspot.fi/2014/05/hikilaput-ja-insatsi-kaikki-vintage-ei.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaan ja uskon - sen verran jotain itsekin tehnyt - että laajaa taustatyötä on tarvittu. Mutta tosiaan onnistunut tulos. Eikä varmaan helpottanut mallien oloa se hiostava helle. Toisaalta ei se vesisadekaan kiva olisi ollut.

   Poista
 4. Hauska kuulla että juhla ja muotinäytös viihdyttivät! Kyllä sen autenttisuuden eteen taas töitä oli tehtykin. Puvut olivat joko kevään vintage-pukukurssilla valmistuneita tai (pääosa) Turun museokeskuksen opetuskokoelmasta. Juonnot lähtöisin museotyöntekijän kynästä, siksi museomaiset ;) - http://kulperi.blogspot.fi/2014/05/hikilaput-ja-insatsi-kaikki-vintage-ei.html

  VastaaPoista
 5. Hiukan toista kuin farkkukansa resuineen! Hienoa

  VastaaPoista

Lähetä kommentti